Syltede nissenumser som mandelgave

2. december 2016

Idé til mandelgave, hvad skal jeg dog finde på………..? I denne omgang blev det til syltede nissenumser.

Indlægget er en del af Bloggers By Hearts julekalender.

syltede-nissenumser

Mandelgaven, den kommer vi ikke udenom, og jeg synes altså ofte, det er meget svært at finde på en idé.

Nu har jeg så valgt at være i det kreative fjollede hjørne, og har lavet et glas med syltede nissenumser. Måske, du synes, det er for fjollet, men noget skulle jeg finde på 🙂

Har du også lyst til at fjolle og lave et fint glas med syltede nissenumser, så lad dig inspirere her:

Materialer:

Uld
1 par nylonstrømper, jeg har brugt de små – da jeg købte forkert, men alle størrelser kan bruges.
Nål
Tråd (hudfarvet)
Saks
1 glas
Stof til låg
Et silkebånd
Mærkat
Kanelstænger
Nelliker
Stjerneanis

Sådan gør du:

Klip tå og kant af strømpen og klip den i to stykker. Klip herefter op i siderne, således at du har fire stykker. Klip hjørnerne af, og vupti nu er dit nylonstrømpestykke rundt.

syltede_nissenumser1

Tag et stort stykke tråd og ri (gerne med halvstore sting) rundt i kanten. Herpå lægger du et stykke uld, alternativt vat. Resultatet bliver dog finest med uld. Stram forsigtigt til og slå et par knuder.

syltede_nissenumser2

Der, hvor du har strammet knuden bagpå, stikker du nu nålen igennem og ud på forsiden (sådan ca. midt for). Træk tråden ned og gentag. Med lidt held, ligner dit nylonstykke og uld nu en sød lille nissenumse.

syltede_nissenumser3

Nu, hvor du er ekspert i at sy nissenumser, fortsætter du til den ønskede mængde haves.

Fyld glasset med nissenumser og krydderier. Lav et rundt låg af ønsket stof og bind båndet på. Sæt mærkatet på og afslut med en fin sløjfe. Her kan du eventuelt lime en rose på, eller hvad du nu har i rodekassen. Kun fantasien sætter grænser.

syltede-nissenumser1

Alternativt kan et glas syltede nissenumser også sagtens bruges som værtindegave. Held og lykke med projektet.

Jeg har også leget med strømpenissefigurer og lavet kort. Se mine julekort her og mine fødselsdagskort her.

OBS! I morgen kan du læse næste juleindlæg i Bloggers By Hearts julekalender hos Madfilosofie.dk kl. 9.00. 

Glædelig jul og godt nytår til alle jer fra
Sanne

Følg med på Facebook her!

Share This Post

SE OGSÅ:

4 Kommentarer

  • Reply Lise Sommerlund 4. december 2016 at 23:30

    Ha ha ha, super sjov post! Den skal jeg huske! 😀

    • Reply Sanne Hein 9. december 2016 at 13:01

      Hej Lise. Tak for din kommentar. Skønt du kan lide min post. Glædelig jul. Kh Sanne

  • Reply Maria Silje 9. december 2016 at 17:58

    Hahaha hvor er det sjovt! Jeg troede først det var lavet af marcipan, men hvor er det en skøn ide 😍

    • Reply Sanne Hein 12. december 2016 at 11:04

      Hej Maria. Tak for din kommentar. Herligt du kan lide idéen 🙂 Tror nu ikke, du skal sætte tænderne i dem 🙂 Glædelig jul og kh fra Sanne

    Skriv et svar

    Back to top